Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Προτάσεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την αλλαγή του οδηγού σπουδών.

Την Πέμπτη 11/03/2010 στην γενική συνέλευση, η οποία τελικά μετετράπη σε ενημέρωση από το Δ.Σ. λόγω μειοψηφίας, πληροφορηθήκαμε μεταξύ άλλων ότι από το επόμενο εξάμηνο θα αλλάξει ο οδηγός σπουδών, κάτι το οποίο είχε προτείνει και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πέρυσι στον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών κ. Μποβιάτση όταν είχε επισκεφτεί το τμήμα μας. Πιστεύουμε πως για αυτή την αλλαγή πρέπει όλοι οι φοιτητές να εκφράσουν την άποψή τους και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αμαλιάδας για την αλλαγή του οδηγού σπουδών με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών προτείνει:
1)Οι αλλαγές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον οδηγό σπουδών να μην ισχύσουν για το εξάμηνο που ήδη φοιτούν αλλά από το επόμενο, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μεταχείριση για τους φοιτητές από το 7ο εξάμηνο και πάνω.
2)Να δίνεται η δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης από ένα εξάμηνο και μετά (οικονομικά ή πληροφορική) ώστε οι φοιτητές/τριες να μην φορτώνονται με μαθήματα τα οποία δεν τους ενδιαφέρουν.
3)Να υπάρξει μείωση του αριθμού των αλυσίδων.
4)Να υπάρχουν μαθήματα επιλογής καθώς και προαιρετικά μαθήματα τα οποία οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν αν επιθυμούν να εμβαθύνουν σε κάποιο τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά μαθήματα τα οποία θα μπορούσαν να ενταχτούν:
Επιλογής: Αρχιτεκτονική Η/Υ, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων, Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής, Εφαρμογές Τηλεματικής στην Διοίκηση, Εφοδιαστική, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.
Προαιρετικά: Πληροφορική και κοινωνία, Οικονομικά Μαθηματικά, Διεθνές Εμπόριο, Πολιτική Οικονομία, Μεταγλωττιστές, Υπολογιστικά Μαθηματικά, Επιχειρησιακές Επικοινωνίες, Διδακτική της Πληροφορικής, Τεχνικές Προσομοίωσης.
Πιστεύουμε πως αυτές οι προτάσεις αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών του τμήματός μας αλλά όπως προαναφέραμε όλοι οι φοιτητές πρέπει να καταθέσουν τις δικές του προτάσεις γιατί αυτό το θέμα μας αφορά όλους και όλες.

Με εκτίμηση
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Θέλουμε να σταθούμε στις αντιδράσεις που έφερε η ανακοίνωσή μας απο μέλοι της ανεξάρτητης παράταξης Α.Σ.Τ.Α. οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ μας αποκάλεσαν φασίστες επειδή τολμήσαμε σαν παράταξη να προτείνουμε πέρυσι την αλλαγή του οδηγού σπουδών επειδή θεωρούμε πως ο παρών οδηγός σπουδών δεν καλύπτει απόλυτα το αντικείμενό μας. Θεωρούμε τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς τουλάχιστον απαράδεκτους. Τουλάχιστον οι προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν έχουν σαν αποτέλεσμα το χάσιμο εξεταστικών επειδή κάποιοι ήθελαν να κάνουν τα μπανάκια τους το καλοκαίρι...! Διεκδικούμε πάντα το καλύτερο για τους φοιτητές και δεν κάνουμε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις όπως π.χ: να τάζουμε διπλές εξεταστικές τον Σεπτέμβρη και να εμποδίζουμε φοιτητές άλλων τμημάτων να εισέλθουν στο κτίριο και καλά για να ασκήσουμε πίεση ώστε να καταφέρουμε αυτό που υποσχεθήκαμε όπως είχε προτείνει η Α.Σ.Τ.Α. ...

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Απαιτούμενα μαθήματα για δήλωση Πτυχιακής εργασίας απο το επόμενο εξάμηνο.

Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα απαιτούμενα μαθήματα για την δήλωση Πτυχιακών εργασιών λύθηκε για το τρέχον εξάμηνο.

Τι θα γίνει όμως στο επόμενο εξάμηνο;

Οι φοιτητές απο το επόμενο εξάμηνο θα υποχρεούνται να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα ειδικότητας που είναι 17 σύνολο με τον τρέχον οδηγό σπουδών,διότι ο οδηγός σπουδών θα αλλάξει απο το επόμενο εξάμηνο όπως έχουμε πληροφορηθεί, προκειμένου να δηλώσουν την πτυχιακή τους εργασία. Δεν έχουν ανακοινωθεί αλλαγές για την πρακτική άσκηση και ελπίζουμε να μην γίνουν. Όσο αναφορά την επικείμενη αλλαγή του προγράμματος σπουδών θα ανακοινώσουμε σύντομα προτάσεις ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά καθώς και ποιά μαθήματα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν.


Με εκτίμηση
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Χειρόγραφη δήλωση Πτυχιακής εργασίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αμαλιάδας με την πίεση που άσκησε η ίδια όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. προς τον προϊστάμενο του τμήματος Ε.Π.Δ.Ο. κατάφερε την χειρόγραφη δήλωση των Πτυχιακών εργασιών. Ο προϊστάμενος του τμήματός μας ευτυχώς έδειξε κατανόηση στο δικαιολογημένο αίτημά μας περί αναστολής της απόφασης που είχε λάβει σχετικά με την πρόσθεση του μαθήματος Μοντέλα Πληροφοριακών Συστημάτων στα απαιτούμενα μαθήματα για την δήλωση των πτυχιακών εργασιών. Όσοι φοιτητές θέλουν να δηλώσουν την πτυχιακή εργασία εφόσων έχουν περάσει τα απαιτούμενα μαθήματα εκτός απο τα Μοντέλα Π.Σ. μπορούν απο την Τετάρτη 10/03/2010 μεχρι την Τετάρτη 17/03/2010 να εισέρχονται στην γραμματεία του τμήματος προκειμένου να κάνουν την δήλωση.


Με εκτίμηση
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ