Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Επαναφορά της "Πτυχιακής Εξεταστικής"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Υπουργός Παιδείας , Κ.Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου από το Βήμα της Βουλής τρία βασικά μέτρα που θα βοηθήσουν άμεσα τις οικογένειες που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση.
Το πρώτο από αυτά, δίνει την δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια , όταν υπάρχουν αδέλφια σε άλλη πόλη να μετεγγραφούν κατά το β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 ώστε να μην συμπέσει με την υλοποίηση του σχεδίου Αθηνά.
Το δεύτερο αφορά στην αύξηση των φοιτητών που τους παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση. Πιο συγκεκριμένα από 57.000 που ήταν ο αριθμός των επωφελούμενων φοιτητών πλέον είναι 70.000.
Τέλος, το τρίτο μέτρο το οποίο ανακοινώθηκε και αποτελεί δικαίωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετίζεται με την επαναφορά της «Πτυχιακής Εξεταστικής». Αυτό ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στους επί πτυχίο φοιτητές να εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως εάν βρίσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αμαλιάδας είχαμε ανακοινώσει την πρότασή μας στις 10 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://dap-amaliadas.blogspot.gr/.Παρόλο που η πρότασή μας δεν κατατέθηκε σε κάποια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου(καθώς δεν πραγματοποιήθηκε καμία τον τελευταίο μήνα) νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτήν την έκβαση.

                                                                                     Από το γραφείο τύπου