Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

3η ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

ΟΙ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

Σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009, η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ συνεχίζοντας τις πράξεις βίας που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή, επιτέθηκε και πάλι σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μετά το κλείσιμο για μια μέρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας με απόφαση της Συγκλήτου με στόχο την εκτόνωση του εκρηκτικού κλίματος που η ΠΑΣΠ δημιούργησε τις προηγούμενες μέρες, η ίδια παράταξη επανήλθε και σήμερα στους χώρους του Πανεπιστημίου για να συνεχίσει την αναίτια επίθεσή της κατά των μελών της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα, όταν το πρωί μέλη της παράταξής μας, κυρίως κοπέλες, μοίραζαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στις εισόδους του κτιρίου, άτομα από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να τους επιτίθενται υβριστικά αλλά και να τους πετάνε αντικείμενα, όπως ακριβώς έκαναν και τις προηγούμενες μέρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένα άτομο. Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχαν και πάλι εξωπανεπιστημιακά στοιχεία και μπράβοι που μαζί με την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ προπηλάκισαν όχι μόνο μέλη της ΔΑΠ, αλλά και φοιτητές που πρόσκεινται στην παράταξή μας και ήθελαν απλά να μπουν στο χώρο του Πανεπιστημίου για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Η είσοδος απλά απαγορεύτηκε από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

Η παράταξη της ΠΑΣΠ συνεχίζει να επιδίδεται σε βιαιότητες και προπηλακισμούς αποδεικνύοντας καθημερινά πλέον την πολιτική της ανωριμότητα και την προσπάθειά της να επιβληθεί σε οτιδήποτε είναι αντίθετο στην πολιτική της και στο καθεστώς που επιδιώκει να επιβάλει. Η στάση της τόσα χρόνια, αλλά και πιο έντονα από τότε που έγινε κυβερνητική παράταξη, έχει δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μέσα από πρακτικές κομματικής αστυνόμευσης διαταράσσοντας συνεχώς την ομαλή λειτουργία του και δυσχεραίνοντας τις καθημερινές συνθήκες φοίτησης.

Οι ευθύνες των Πρυτανικών αρχών είναι μεγάλες. Αφήνουν να διαιωνίζεται ένα κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος των φοιτητών, οι οποίοι τολμούν έστω να εκφέρουν την λέξη ΔΑΠ. Ακόμα και την Δευτέρα συγκάλεσε Σύγκλητο με τους φοιτητές της ΠΑΣΠ να εμποδίζουν την είσοδο σε κάθε φοιτητή προσκείμενο στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία συνεδρίασε με την προκλητική παρουσία 100 μελών της ΠΑΣΠ, για την άσκηση της απαραίτητης ψυχολογικής πίεσης, προκειμένου να ληφθεί μια «βολική» απόφαση για την ΠΑΣΠ

Σήμερα ο Πρύτανης αρνήθηκε να πάρει θέση στην φασιστική συμπεριφορά της ΠΑΣΠ που απαγορεύει την είσοδο σε φοιτητές χρησιμοποιώντας πρακτικές που αρμόζουν μόνο σε νυχτερινά κέντρα!!! Αλήθεια έτσι ονειρεύεται η νέα υπουργός του ΠΑΣΟΚ το σύγχρονο Ελληνικό Πανεπιστήμιο; Αν όχι καλά θα κάνει να τραβήξει το αυτί στους νεολαίους του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και να τους υπενθυμίσει ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους στο πανεπιστήμιο.

Ως μόνη υπεύθυνη παράταξη στα Πανεπιστήμια αναρωτιόμαστε μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η επίδειξη άγνοιας από τον κομματικό φορέα της ΠΑΣΠ, το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για τις ενέργειες της νεολαίας του δίνοντας έτσι το πράσινο φως σε συνέχιση τέτοιου είδους πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου