Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας,έχει τονιστεί από πολλούς φορείς η ανάγκη για ίδρυση Ινστιτούτων Δια Βίου Εκπαίδευσης.Πράγματι είναι μεγάλος ο αριθμός των πο-λιτών που επιζητούν την λήψη επιπρόσθετων γνώσεων είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για την κοινωνική τους ολοκλήρωση.Η πρόθεση της πολιτείας για ενταξη της λει- τουργίας των ΙΔΒΕ,εντός των ανώτατων Ιδρυμάτων ως ιδέα είναι θετική αρκεί αυτή να συντείνει προς την ενίσχυση των Ιδρυμάτων και όχι στην επιφόρτισή τους με πρόσθετα βάρη.
Έτσι λοιπόν πρωτού ξεκινήσει η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος,θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την στάση μας ως προς τα ΙΔΒΕ:
• Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα ΙΔΒΕ να επιβαρύνουν οικονομικά ούτε τους προυπολογισμούς ούτε τους ειδικούς Λογαριασμούς των Ιδρυμάτων.
• Να μην απασχολείται το Ε.Π. ή όπου αυτό γίνεται να μην έχει επιπτώσεις στα κανονικά του ωράρια διδασκαλίας.
• Για την λειτουργία των Ινστιτούτων να εξοπλιστούν τα ιδρύματα με επιπλέον υλικοτεχνική υποδομή και σε καμία περίπτωση να μην διογκώνουν κι άλλο το ήδη υπάρχον πρόβλημα με τους χώρους διδασκαλίας και τον διδακτικό εξο- πλισμό.
• Να μην απασχολείται το Διοικητικό Προσωπικό των Τ.Ε.Ι. στη λειτουργία των ΙΔΒΕ.

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά που θα παρέχουν τα ΙΔΒΕ,αυτά να περιορίζονται μόνο στην περιγραφή των γνώσεων που θα παρέχουν τα ινστιτούτα και η ισχύς τους να μην ταυτίζεται με την ισχύ των πτυχίων μας.
Τέλος όσοι απόφοιτοι τμημάτων που θα λειτουργήσουν τα ΙΔΒΕ,θελήσουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε νέες παραμέτρους του αντικειμένου τους,να έχουν αυτοδίκαια τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους κύκλους μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου